Війна в Україні Життя
Яку пенсію отримають українці в 2023

Яку пенсію отримають українці в 2023

Зазначену реформу запланували запровадити ще у 2021 року. Слід зауважити, що у одним із пріоритетів роботи Кабміну на 2023 рік стане запровадження обов'язкового пенсійного накопичення, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На думку чиновника "Україна вже багато років має проблему з наповненням Пенсійного фонду." Більш того, працездатного населення стає менше, кількість пенсіонерів збільшується. Війна зробила ситуацію критичною", - пояснює глава Кабміну.

Денис Шмигаль вважає, що "Разом із ЗСУ прийшло нормальне життя". Він зазначив, що на звільнених територіях виплатять пенсію за п'ять місяців.

"Разом із ЗСУ прийшло нормальне життя": на звільнених територіях виплатять пенсію за п'ять місяців.

Реформа передбачає, що усі працевлаштовані українці матимуть власні пенсійні накопичувальні рахунки, пояснив урядовець. Денис Шмигаль додав, що кошти надходитимуть з кількох джерел.

"Кошти йтимуть туди з трьох джерел: внесок роботодавців, внесок держави на паритетних з роботодавцем засадах та добровільні внески громадян. Таким чином, ми реалізуємо на практиці право кожного українця на гідну пенсію", – сказав прем'єр.

Виходить, що в результаті пенсійної реформи 2023 року пенсіонери зможуть отримувати по дві виплати – з Пенсійного фонду та накопичувальної системи.

При цьому йдеться про те, що реформа не пошириться на нинішніх пенсіонерів. Щоб отримати другу пенсію, необхідно самостійно нагромадити її.

Як поповнюватиметься особистий накопичувальний пенсійний рахунок:

  • із держбюджету;
  • роботодавцем;
  • працівником.

Кабмін планував ще у 2021 р. розпочати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи. Шмигаль заявляв, що її запуск в Україні протягом найближчих 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.

Читайте також:

2023-01-07 11:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин