Війна в Україні Економіка Життя Політика
Яких тарифів на світло очікувати українцям з 1 травня

Яких тарифів на світло очікувати українцям з 1 травня

Кабмін України вже розпочав розгляд кількох сценаріїв щодо підвищення тарифів на електрику для побутових споживачів. Є ймовірність, що вже з 1 травня українці платитимуть за світло за новими цінами, оскільки пільговий період закінчується 30 квітня.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Потребу підвищення тарифів міністр пояснив тим, що це дозволить відновити енергосистему України після масованих ракетних атак російських окупантів.

Чи будуть підвищуватися тарифи, чи продовжиться дія механізму покладання спеціальних обов'язків (ПСО), яке завершується 30 квітня 2023 року, і завдяки якому населення платить за електроенергію лише 1,44 чи 1,68 грн за кВт-год замість ринкової ціни, - уряд визначиться найближчим часом.

Про ситуацію з можливим підвищенням тарифів розповів і голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. За його словами, тарифи можуть збільшитись приблизно на 30-40% до 2,3-2,5 грн за кВт*годину.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський повідомив, що зараз у Міненерго, НКРЕКП та Мінсоцполітики працюють одразу кілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифу. Серед яких обговорюється ринковий тариф для заможних людей.

"Для заможних людей, які використовують понад 1000 кВт-год на місяць, обговорюється встановлення ринкового тарифу на рівні близько 6-6,2 грн за кВт-год. ​​Його планують встановити на тривалий період, наприклад, на рік, а потім у разі потреби переглянути . Щодо іншої категорії (із споживанням до 1000 кВт-год на місяць) продовжуються консультації", - розповів один із представників робочої групи.

Читайте також: 

Дніпропетровщина – лідер за смертністю від серцево-судинних захворювань через низьку інформованість населення;

В Дніпропетровській області найвищий рівень смертності від серцево-судинних хвороб серед людей віком 30-69 років;

Дніпропетровщина бʼє на сполох: кількість хворих на туберкульоз найвища в Україні.

2023-04-21 13:15:00
true
Відео Дня









Архів Новин