Блог Права Дарьи Аккерман
Як відмовитися від центрального опалення в квартирі

Як відмовитися від центрального опалення в квартирі

 

Як відмовитися від центрального опалення в квартирі

Якщо власник квартири або приміщення вирішив відключитися від опалення, він повинен переконатися,  що не менше 50% квартир в багатоквартирному будинку відключені від центрального опалення.

Органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства зобов'язані розміщувати на офіційних веб-сайтах інформацію, в яких будинках понад 50% квартир відключені від опалення.

Порядок відключення квартири або нежитлового приміщення в ББ наступний:

- Власник квартири подає заяву до органів місцевого самоврядування.

- Заява розглядається Комісією з відключення. Комісія видає власникові квартири рекомендації з встановлення автономного опалення в квартирі, отримання технічних умов на розробку проектів відключення від мереж і Витяг з протоколу засідання Комісії з відключення.

- Розробка проекту на відключення квартири.

- Безпосередньо від’єднання від опалення.

- Складання Акту про відключення від опалення.

- Внесення змін до договору з виконавцями комунальних послуг.

Відключити опалення квартири можливо в період між опалювальними сезонами.

 Усі роботи здійснюються за рахунок власника квартири. Виконують роботи з відключення компанії, що обслуговують внутрішні інженерні мережі багатоквартирного будинку, але можна звернутися і до приватної компанії, яка має необхідні ліцензії.

 Якщо роботи, виконує приватна компанія, про початок робіт вона зобов'язана попередити обслуговуючу компанію за 15 календарних днів до початку робіт.

 Якщо при проведенні робіт представники комунальних служб, підприємств, які обслуговують внутрішні інженерні мережі, не з'явилися на відключення, то даний факт не є перешкодою для відключення квартири.

Якщо відключення проводить компанія, що обслуговує будинок, то власник квартири звертається із заявою в обслуговуючу компанію.

Обслуговуюча внутрішні мережі компанія повинна відповісти на заяву мешканця в період від 15 до 30 днів. При цьому якщо відповідь прийшла мешканцеві після 01 жовтня, то дата відключення переноситься до закінчення опалювального періоду на наступний рік.

Таким чином, звертатися із заявою на відключення квартири слід заздалегідь.

При цьому не допускається відключення інших квартир у зв’язку з відключенням квартири мешканця, який бажає відключитися від опалення.

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-10-30 15:04:00
true
Відео Дня









Архів Новин