Блог Права Дарьи Аккерман
Як розірвати договір споживчого кредиту

Як розірвати договір споживчого кредиту

 

Як розірвати договір споживчого кредиту

Наразі багато українців користуються можливістю придбати товар в кредит, з розстроченням або відстроченням платежу. Це інколи дуже зручно, коли щось терміново потрібно, наприклад, із побутової техніки, але грошей не вистачає.

Перед укладанням договору споживчого кредиту, як втім і будь-якого договору, слід дуже ретельно його перечитати, проаналізувати умови розрахунків (проценти, умови повернення коштів…), не соромтесь запитати, якщо щось незрозуміло, не кваптесь, і тільки тоді, коли все зрозуміло – підписуйте.
Проте, якщо після укладення договору споживчого кредиту, ви все ж таки вирішили, що його умови вам не вигідні, або ви поквапились із покупкою, ви маєте право відмовитись від договору про споживчий кредит без пояснення причин. Але, є важливі нюанси, передбачені Законом України «Про споживче кредитування», а саме:
1. Про намір відмовитися від договору про споживчий кредит споживач повідомляє кредитодавця у письмовій формі.
2. Якщо споживач подає повідомлення не особисто, воно має бути засвідчене нотаріально або подане і підписане представником за наявності довіреності.
3. Відмовитись від договору можна протягом 14 днів з дня його укладання.
4. Протягом семи календарних днів з дати подання письмового повідомлення про відмову споживач зобов’язаний повернути кредитодавцю грошові кошти, одержані згідно з цим договором, та сплатити проценти за період з дня одержання коштів до дня їх повернення за ставкою, встановленою договором.
5. Споживач не зобов’язаний сплачувати будь-які інші платежі у зв’язку з відмовою від договору про споживчий кредит.
6. Випадки, коли право на відмову від договору про споживчий кредит не може бути застосовано передбачені ч. 6 ст. 15 цього Закону.

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-11-22 11:04:00
true
Відео Дня









Архів Новин