Блог Права Дарьи Аккерман
Як оформити паспорт після повернення в Україну з ПМП за кордоном

Як оформити паспорт після повернення в Україну з ПМП за кордоном

 

Як оформити паспорт після повернення в Україну з ПМП за кордоном

Громадяни України, які постійно проживали за кордоном і повернулися на проживання в Україну, отримують паспорти в тому територіальному підрозділі, де оформлятимуть реєстрацію місця проживання.

Підставою для оформлення внутрішнього паспорта є паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відміткою “Знятий з консульського обліку”, внесеною закордонною дипломатичною установою України.

Працівник територіального органу анулює відмітку про взяття на консульський облік у паспорті громадянина України для виїзду за кордон і надсилає до МЗС України повідомлення про реєстрацію місця проживання особи в Україні.

У графі восьмій заяви зазначаються реквізити паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а в графі “Службові відмітки” - дата й країна прибуття.

Паспорт видається протягом місяця за місцем постійного проживання громадянина.

Особа, яка повернулася на проживання в Україну без зняття з консульського обліку, подає до територіального органу заяву про повернення на проживання в Україну, зазначивши адресу майбутньої реєстрації свого місця проживання в Україні.

Для отримання паспорта особа подає:
- заяву за формою, встановленою Міністерством внутрішніх справ України;
свідоцтво про народження;
- дві фотокартки розміром 3,5 x 4,5 см;
- в деяких випадках - документи, які підтверджують громадянство України (у разі повернення в Україну ним є паспорт громадянина України для виїзду за кордон або проїзний документ дитини).

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-11-19 15:03:00
true
Відео Дня









Архів Новин