Блог Права Дарьи Аккерман
Гарантія на товари в електронному вигляді

Гарантія на товари в електронному вигляді

 

1 липня 2021 року Верховною Радою прийнято Закон "Про захист прав споживачів” щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді".

Законом встановлено надання експлуатаційних документів в електронному вигляді при гарантійному обслуговуванні товарів.

Статтю 7 Закону України “Про захист прав споживачів” доповнено пунктами 10, 11, 12 такого змісту:

“10. Суб’єкт господарювання може надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорту або будь-якого іншого документу, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника.

У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

11. На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюється продавцем під час продажу такого товару.

На вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари (паспорт або будь-який інший документ, що додається до товару) в паперовому вигляді.

12. Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів визначається Кабінетом Міністрів України.”.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

facebook: facebook.com/blogpravatg/

telegram:  t.me/blogprava (https://t.me/joinchat/AAAAAEnMoJNqjWUqOt_cAw)

 

 

2021-07-08 12:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин