Блог Права Дарьи Аккерман
Довіряй, але перевіряй

Довіряй, але перевіряй

 

Довіряй, але перевіряй

Або як перевірити нових бізнес партнерів.

Плануєте співпрацювати з новими бізнес партнерами? Тож, варто перевірити їх у благонадійності.  Нижче наведені корисні поради, як здійснити перевірку своїх бізнес партнерів та на що варто звернути увагу.

По-перше. Вид економічної діяльності повинен відповідати здійсненим операціями наданим послугам або реалізованим товарам. Обов'язково зверніть увагу на дозвільні документи (ліценції, дозволи). Наприклад: підакцизні товари (тютюнові вироби, лікеро-горілчані вироби, пальне) – на їх виробництво, зберігання, оптову чи роздрібну торгівлю виробники продукції повинні мати ліцензію.

По-друге. Зверніть увагу на відсутність податкового боргу. Отримати таку інформацію можна на сайті Державної податкової служби, в розділі – «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Земельні ділянки, а також інше нерухоме майно платника податків перевірити  можна на сайті - Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

У разі здійснення операцій, що потребують основних засобів (основних фондів) наприклад: послуг транспортування, відвантаження або зберігання, необхідно звернути увагу на об’єкти, які будуть задіяні в цій діяльності та їх зв'язок із вашим майбутнім бізнес партером. Варто зазначити, що платник податків зобов’язаний повідомляти податкову про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням які використовуються у господарській діяльності.

Окрім вищеперерахованого, також можна проаналізувати інформацію щодо вашого майбутнього партнера по наявним спорам у судах. Цю інформацію ви знайдете у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Не нехтуйте також поцікавитись, чи достатньо у нього трудових ресурсів для належного виконання своїх обов’язків.

Та звісно, довіряйте своїм відчуттям і орієнтуйтесь за ситуацією.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

2020-08-26 11:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин