Блог Права Дарьи Аккерман
До уваги ФОП I та II групи! Уряд відновив виплату допомоги на дітей

До уваги ФОП I та II групи! Уряд відновив виплату допомоги на дітей

 

Нагадуємо, що 25.11.2020 Урядом  прийнято рішення щодо відновлення виплати допомоги на дітей фізичним особам ‒ підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Постанова КМУ передбачає:
- продовження виплати допомоги на дітей особам, які її отримували у травні – серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів;
- призначення та виплату допомогу на дітей особам, які звернуться за її призначенням із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

ФОП, які не звертались за даною виплатою необхідно буде звернутись до управлінь соціального захисту населення, за місцем проживання до 15 грудня 2020 року, з пакетом необхідних документів:
-  копіями свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
- довідкою з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
-  копією документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
- копією рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
Або заповнити електронну заяву за посиланням (https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/) з фотокопіями відповідних документів.

Джерело - Урядовий портал

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

 

2020-12-13 11:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин