Блог Права Дарьи Аккерман
Чи впливатиме продаж нерухомого майна на розмір субсидії

Чи впливатиме продаж нерухомого майна на розмір субсидії

 

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 (зі змінами), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла (в тому числі понаднормової площі житла у випадку, зазначеному у пункті 10 цього Положення) та соціальними нормативами житлово-комунального обслуговування) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень. - житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період).

Отже, в вищезазначеній нормі мова йде саме про купівлю або інший спосіб набуття права власності, але не про продаж майна на 50 тис.грн.

Щодо продажу майна, зокрема, і нерухомості, субсидіанти не зобов'язані інформувати органи соціального захисту про здійснення цього правочину. 

Проте дохід від продажу будинку або квартири необхідно задекларувати у наступному році. А от вже отриманий дохід від продажу і буде впливати на розмір субсидії в наступному періоді.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

2020-10-09 15:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин