Блог Права Дарьи Аккерман
Чи можна змінити свого сімейного лікаря

Чи можна змінити свого сімейного лікаря

Чи можна змінити свого сімейного лікаря 

З квітня 2018 року була розпочата національна кампанія з підписання декларацій з сімейними лікарями. І відтоді медична допомога не прив’язана до місця прописки (місця реєстрації проживання). Кожен громадянин може вибрати будь-якого терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі. 

Медична декларація, яка підписується під час вибору медичного працівника, є не юридичним документом, це лише підтвердження наміру пацієнта отримувати медичну допомогу у конкретного лікаря. Для того, щоб змінити лікаря, пацієнту не потрібно навіть його повідомляти про намір вибрати іншого лікаря. 

Укласти нову декларацію з іншим лікарем досить просто, а саме, при підписанні нового документа, попередня декларація анулюється автоматично і зміни фіксуються у системі автоматично.

А отже, Ви можете обрати будь-якого лікаря, незалежно від прописки чи місця проживання. Єдина причина, з якої інший лікар може відмовити вам у підписанні декларації - це наявність у нього максимальної кількісті пацієнтів.

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-11-29 11:04:00
true
Відео Дня









Архів Новин