Війна в Україні Економіка Події Політика
Британія надасть Україні майже 11 млн доларів гуманітарного фінансування

Британія надасть Україні майже 11 млн доларів гуманітарного фінансування

Велика Британія надасть Україні 8,5 млн фунтів стерлінгів (10,78 млн доларів) на гуманітарну допомогу Руху Червоного Хреста та Українському гуманітарному фонду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ (МЗС) Британії.

Додаткове фінансування посилить постійну підтримку Лондона, а також роботу Руху Червоного Хреста й Українського гуманітарного фонду.

У 2024 році гуманітарної допомоги потребують близько 40% населення України. Мільйони наразі залишаються без даху над головою, не мають належного доступу до води, їжі та електропостачання.

Більше 6 млн фунтів стерлінгів (7,61 млн доларів) буде спрямовано на підтримку нейтральної та неупередженої роботи Червоного хреста, посилення існуючих проєктів з реагування на надзвичайні ситуації та підтримку найбільш вразливих верств населення в Україні.

Ще 2,5 млн фунтів стерлінгів (3,17 млн доларів) піде на фінансування Українського гуманітарного фонду, що входить до складу Управління ООН з координації гуманітарних питань.

"Українці мужньо захищають свою землю від жорстокого вторгнення Росії, але останні два роки війни мали трагічний вплив на мільйони людей по всій Україні. Сім'ї були розлучені, міста і села зруйновані, а життєво важлива цивільна інфраструктура знищена. Велика Британія підтримує Україну і прагне підтримувати найбільш вразливих українців, які переживають жахіття цієї війни", - заявив міністр закордонних справ Девід Кемерон.

 

2024-02-24 16:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин